Makaron soba z tofu i warzywami
| Oliwa z oliwek | 6 g (łyżeczka) | Zamienniki |
| Tofu naturalne, Polsoja | 90 g (1/2 kostki) | Zamienniki |
| Włoszczyzna krojona w paski, mrożona | 200 g (2 szklanki) | Zamienniki |
| Dynia, pestki | 15 g (1,5 łyżki stołowej) | Zamienniki |
| Sos sojowy | 10 g (do smaku) | Zamienniki |
| Makaron z mąką gryczaną Soba | 75 g (porcja) | Zamienniki |
| Energia | 548 kcal |
| Białko: | 28 g |
| Tłuszcz: | 20 g |
| Węglowodany: | 74 g |
| Błonnik: | 12 g |
Sposób przygotowania
Makaron ugotować. Włoszczyznę i kawałki tofu poddusić na patelni razem z oliwą i sosem sojowym, dodać gotowy makaron, pestki dyni i przyprawić do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
