Makaron sojowy z indykiem i warzywami
Mięso z piersi indyka, bez skóry | 150 g (1,5 porcji) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 24 g (2 łyżki stołowe) | Zamienniki |
Makaron sojowy (suchy) | 80 g (porcja ) | Zamienniki |
Włoszczyzna | 200 g (2 szklanki pokrojonej w paski ) | Zamienniki |
Sos sojowy | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
Energia | 661 kcal |
Białko: | 32 g |
Tłuszcz: | 26 g |
Węglowodany: | 84 g |
Błonnik: | 9 g |
Sposób przygotowania
makaron zalać wrzątkiem na 5 minut. Włoszczyznę i kawałki indyka poddusić na patelni razem z oliwą i sosem sojowym, dodać gotowy makaron i przyprawić do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego