Makaron sojowy z indykiem i warzywami
Mięso z piersi indyka, bez skóry | 100 g (kawałek) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 10 g (1 niepełna łyżka) | Zamienniki |
Makaron sojowy (suchy) | 50 g (1/4 opakowania ) | Zamienniki |
Włoszczyzna pokrojona w paski (bez marchewki) | 200 g (2 szklanki ) | Zamienniki |
Sos sojowy | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
Energia | 404 kcal |
Białko: | 27 g |
Tłuszcz: | 12 g |
Węglowodany: | 59 g |
Błonnik: | 9 g |
Sposób przygotowania
makaron zalać wrzątkiem na 5 minut. Wloszczyznę i kawałki indyka poddusić na patelni razem z oliwą i sosem sojowym, dodać gotowy makaron i przyprawić do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego