Makaron sojowy z indykiem i warzywami
| Mięso z piersi indyka, bez skóry | 130 g (1/2 fileta ) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 12 g (1 łyżka) | Zamienniki |
| Makaron sojowy (suchy) | 50 g (1/4 opakowania ) | Zamienniki |
| Włoszczyzna | 200 g (2 szklanki pokrojonej w paski) | Zamienniki |
| Sos sojowy | 0 g () | Zamienniki |
| Energia | 447 kcal |
| Białko: | 33 g |
| Tłuszcz: | 14 g |
| Węglowodany: | 60 g |
| Błonnik: | 9 g |
Sposób przygotowania
makaron zalać wrzątkiem na 5 minut. Wloszczyznę i kawałki indyka poddusić na patelni razem z oliwą i sosem sojowym, dodać gotowy makaron i przyprawić do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
