Makaron sojowy z indykiem i warzywami; pomarańcza
| Mięso z piersi indyka, bez skóry | 150 g (porcja) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 18 g (3 łyżeczki) | Zamienniki |
| Makaron sojowy (suchy) | 50 g (1/4 opakowania ) | Zamienniki |
| Włoszczyzna | 200 g (2 szklanki pokrojonej w paski ) | Zamienniki |
| Pomarańcza, miąższ | 240 g (sztuka) | Zamienniki |
| Sos sojowy | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
| Energia | 611 kcal |
| Białko: | 34 g |
| Tłuszcz: | 20 g |
| Węglowodany: | 85 g |
| Błonnik: | 13 g |
Sposób przygotowania
makaron zalać wrzątkiem na 5 minut. Włoszczyznę i kawałki indyka poddusić na patelni razem z oliwą i sosem sojowym, dodać gotowy makaron i przyprawić do smaku. Pomarańczę zjeść na deser.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
