
Mięso z piersi indyka, bez skóry | 150 g (porcja) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 18 g (3 łyżeczki) | Zamienniki |
Makaron sojowy (suchy) | 50 g (1/4 opakowania ) | Zamienniki |
Włoszczyzna | 200 g (2 szklanki pokrojonej w paski ) | Zamienniki |
Pomarańcza, miąższ | 240 g (sztuka) | Zamienniki |
Sos sojowy | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
Energia | 611 kcal |
Białko: | 34 g |
Tłuszcz: | 20 g |
Węglowodany: | 85 g |
Błonnik: | 13 g |
Sposób przygotowania
makaron zalać wrzątkiem na 5 minut. Włoszczyznę i kawałki indyka poddusić na patelni razem z oliwą i sosem sojowym, dodać gotowy makaron i przyprawić do smaku. Pomarańczę zjeść na deser.

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego