Makaron sojowy z tofu i warzywami
Oliwa z oliwek | 6 g (łyżeczka) | Zamienniki |
Makaron sojowy (suchy) | 50 g (mała porcja) | Zamienniki |
Włoszczyzna | 200 g (2 szklanki pokrojonej w paski ) | Zamienniki |
Tofu naturalne, Polsoja | 90 g (1/2 kostki) | Zamienniki |
Dynia, pestki | 5 g (łyżeczka) | Zamienniki |
Sos sojowy | 10 g (do smaku) | Zamienniki |
Energia | 403 kcal |
Białko: | 15 g |
Tłuszcz: | 14 g |
Węglowodany: | 62 g |
Błonnik: | 9 g |
Sposób przygotowania
makaron zalać wrzątkiem na 5 minut. Włoszczyznę i kawałki tofu poddusić na patelni razem z oliwą i sosem sojowym, dodać gotowy makaron, pestki dyni i przyprawić do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego