Makaron sojowy z tofu i warzywami, grejfrut
| Oliwa z oliwek | 12 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
| Makaron sojowy (suchy) | 70 g (porcja) | Zamienniki |
| Marchew | 100 g (2 sztuki) | Zamienniki |
| Włoszczyzna | 200 g (2 szklanki pokrojonej w paski ) | Zamienniki |
| Grejpfrut czerwony | 260 g (średnia sztuka bez skóry) | Zamienniki |
| Sos sojowy | 10 g (do smaku) | Zamienniki |
| Tofu wędzone, Polsoja | 90 g (1/2 kostki) | Zamienniki |
| Energia | 638 kcal |
| Białko: | 16 g |
| Tłuszcz: | 20 g |
| Węglowodany: | 112 g |
| Błonnik: | 17 g |
Sposób przygotowania
makaron zalać wrzątkiem na 5 minut. Włoszczyznę i kawałki tofu poddusić na patelni razem z oliwą i sosem sojowym, dodać gotowy makaron i przyprawić do smaku. Z marchwi i grejpfruta wyciśnąć sok.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
