Makaron sojowy z tofu i warzywami, grejfrut
Oliwa z oliwek | 12 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
Makaron sojowy (suchy) | 100 g (duża porcja) | Zamienniki |
Marchew | 50 g (średnia sztuka) | Zamienniki |
Tofu naturalne, Polsoja | 180 g (kostka) | Zamienniki |
Włoszczyzna krojona w paski, mrożona | 200 g (2 szklanki) | Zamienniki |
Grejpfrut czerwony | 260 g (średnia sztuka bez skóry) | Zamienniki |
Sos sojowy | 10 g (do smaku) | Zamienniki |
Energia | 822 kcal |
Białko: | 27 g |
Tłuszcz: | 24 g |
Węglowodany: | 138 g |
Błonnik: | 16 g |
Sposób przygotowania
Makaron zalać wrzątkiem na 5 minut. Włoszczyznę i kawałki tofu poddusić na patelni razem z oliwą i sosem sojowym, dodać gotowy makaron i przyprawić do smaku. Z marchwi i grejpfruta wycisnąć sok.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego