Makaron sojowy z tofu i warzywami, grejfrut
| Oliwa z oliwek | 12 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
| Makaron sojowy (suchy) | 100 g (duża porcja) | Zamienniki |
| Marchew | 50 g (średnia sztuka) | Zamienniki |
| Tofu naturalne, Polsoja | 180 g (kostka) | Zamienniki |
| Włoszczyzna krojona w paski, mrożona | 200 g (2 szklanki) | Zamienniki |
| Grejpfrut czerwony | 260 g (średnia sztuka bez skóry) | Zamienniki |
| Sos sojowy | 10 g (do smaku) | Zamienniki |
| Energia | 822 kcal |
| Białko: | 27 g |
| Tłuszcz: | 24 g |
| Węglowodany: | 138 g |
| Błonnik: | 16 g |
Sposób przygotowania
Makaron zalać wrzątkiem na 5 minut. Włoszczyznę i kawałki tofu poddusić na patelni razem z oliwą i sosem sojowym, dodać gotowy makaron i przyprawić do smaku. Z marchwi i grejpfruta wycisnąć sok.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
