
Olej rzepakowy | 6 g (łyżeczka) | Zamienniki |
Cebula | 60 g (mała sztuka) | Zamienniki |
Czosnek | 2 g (ząbek) | Zamienniki |
Fasola czerwona konserwowa | 60 g (1/4 puszki) | Zamienniki |
oregano suszone | 1 g (1/2 łyżeczki) | Zamienniki |
Tymianek suszony | 1 g (1/2 łyżeczki) | Zamienniki |
Pomidory z puszki | 200 g (1/2 puszki) | Zamienniki |
Papryka słodka (proszek) | 1 g (1/2 łyżeczki) | Zamienniki |
Makaron Tagliatelle mosse Lubella | 50 g (porcja) | Zamienniki |
Energia | 344 kcal |
Białko: | 14 g |
Tłuszcz: | 8 g |
Węglowodany: | 57 g |
Błonnik: | 8 g |
Sposób przygotowania
Posiekaną cebulę, przeciśniety przez praskę czosnek i przyprawy podsmażyć chwilę na oleju, dodać fasolę i pomidory. Makaron ugotować al dente i wymieszać z sosem.

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego