200 osób online (130 desktop_mac) (70 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Makaron z brokułami, cieciorką i serem lazur
Olej rzepakowy rafinowany 12 g (łyżka stołowa) Zamienniki
Makaron pełnoziarnisty (suchy) 100 g (duża porcja) Zamienniki
Brokuły 150 g (1/3 sztuki) Zamienniki
Cebula 50 g (1/2 średnie sztuki) Zamienniki
Czosnek 3 g (ząbek) Zamienniki
Ciecierzyca konserwowa 120 g (1/2 puszki) Zamienniki
Pasta curry 10 g (łyżeczka) Zamienniki
Ser Lazur, niebieski 25 g (plaster) Zamienniki
Energia 733 kcal
Białko: 30 g
Tłuszcz: 26 g
Węglowodany: 100 g
Błonnik: 23 g
Sposób przygotowania

Brokuły pokroić na małe kawałki i ugotowac al dente. Makaron również ugotować al dente. Cebulę i czosnek zeszklić na oleju, dodać pastę curry, dodać wody i rozmieszać pastę. Dodać brokuły i cieciorkę z puszki lub moczone i gotowane suche nasiona. Doprawić pieprzem, chilli. Sos wymieszać z makaronem a z wierzchu posypać pokrusznym serem.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego