
Olej rzepakowy rafinowany | 12 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
Makaron pełnoziarnisty (suchy) | 100 g (duża porcja) | Zamienniki |
Brokuły | 150 g (1/3 sztuki) | Zamienniki |
Cebula | 50 g (1/2 średnie sztuki) | Zamienniki |
Czosnek | 3 g (ząbek) | Zamienniki |
Ciecierzyca konserwowa | 120 g (1/2 puszki) | Zamienniki |
Pasta curry | 10 g (łyżeczka) | Zamienniki |
Ser Lazur, niebieski | 25 g (plaster) | Zamienniki |
Energia | 733 kcal |
Białko: | 30 g |
Tłuszcz: | 26 g |
Węglowodany: | 100 g |
Błonnik: | 23 g |
Sposób przygotowania
Brokuły pokroić na małe kawałki i ugotowac al dente. Makaron również ugotować al dente. Cebulę i czosnek zeszklić na oleju, dodać pastę curry, dodać wody i rozmieszać pastę. Dodać brokuły i cieciorkę z puszki lub moczone i gotowane suche nasiona. Doprawić pieprzem, chilli. Sos wymieszać z makaronem a z wierzchu posypać pokrusznym serem.

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego