347 osób online (225 desktop_mac) (122 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Makaron z mozarellą z pomidorami i bazylią; herbata
Mozzarella 70 g (1/2 sztuki) Zamienniki
Oliwa z oliwek 10 g (1 łyżka) Zamienniki
Makaron pełnoziarnisty (suchy) 60 g (1 szklanka) Zamienniki
Pomidor 260 g (2 średnie sztuki) Zamienniki
Świeża bazylia 0 g (garść) Zamienniki
Energia 540 kcal
Białko: 21 g
Tłuszcz: 29 g
Węglowodany: 58 g
Błonnik: 7 g
Sposób przygotowania

Makaron ugotować w osolonej wodzie. Pomidory obrać ze skóry i pokroić, część z nich zblendować, odparować nadmiar wody. Makaron połączyć z pomidorami, posypać mozarellą, bazylią, doprawić do smaku octem winnym, solą, pieprzem, polać oliwą.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego