Makaron z mozarellą z pomidorami i bazylią; herbata
| Mozzarella | 70 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 10 g (1 łyżka) | Zamienniki |
| Makaron pełnoziarnisty (suchy) | 60 g (1 szklanka) | Zamienniki |
| Pomidor | 260 g (2 średnie sztuki) | Zamienniki |
| Świeża bazylia | 0 g (garść) | Zamienniki |
| Energia | 540 kcal |
| Białko: | 21 g |
| Tłuszcz: | 29 g |
| Węglowodany: | 58 g |
| Błonnik: | 7 g |
Sposób przygotowania
Makaron ugotować w osolonej wodzie. Pomidory obrać ze skóry i pokroić, część z nich zblendować, odparować nadmiar wody. Makaron połączyć z pomidorami, posypać mozarellą, bazylią, doprawić do smaku octem winnym, solą, pieprzem, polać oliwą.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
