
Olej rzepakowy | 6 g (łyżeczka) | Zamienniki |
Cebula | 60 g (mała sztuka) | Zamienniki |
Marchew | 50 g (sztuka) | Zamienniki |
oregano suszone | 1 g (do smaku) | Zamienniki |
Pomidory z puszki | 200 g (1/2 puszki) | Zamienniki |
Makaron z soczewicy | 100 g (duża porcja) | Zamienniki |
Energia | 498 kcal |
Białko: | 29 g |
Tłuszcz: | 8 g |
Węglowodany: | 77 g |
Błonnik: | 15 g |
Sposób przygotowania
Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu. Cebulę pokroić w piórka, marchew posiekać na cienkie plasterki lub zrobić z niej makaron za pomoca obieraczki (można uzyć cukinii) i podsmażyć na patelni. Dodać pomidory i przyprawy (oregano, tymianek, pieprz, sól) do smaku.

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego