356 osób online (231 desktop_mac) (125 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Makaron z tuńczykiem i pomidorami
Ser, Parmezan 8 g (1 yżka) Zamienniki
Tuńczyk w wodzie 60 g (pół puszki) Zamienniki
Olej rzepakowy 10 g (1 łyżka) Zamienniki
Makaron pełnoziarnisty (suchy) 90 g (1 szklanka) Zamienniki
Świeża bazylia 2 g (kilka listków) Zamienniki
Pomidory z puszki 150 g (1/3 puszki) Zamienniki
Oliwki czarne bez pestki 15 g (5 sztuk) Zamienniki
Energia 517 kcal
Białko: 28 g
Tłuszcz: 17 g
Węglowodany: 64 g
Błonnik: 10 g
Sposób przygotowania

Makaron ugotować według do formy al dente. Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Na patelnię wlać olej, wsypać cebulę i chwilę smażyć, dodać tuńczyka oraz pokrojone oliwki, chwilę razem podsmażyć. Dodać pomidory. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować aż sos zgęstnieje, przez około 5 - 7 minut. Do sosu dodać oregano lub tymianek. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z makaronem. Posypać na talerzu listkami bazylii i parmezanem.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego