Mozarella z pomidorami, bazylią i oliwą; herbata
Mozzarella | 125 g (1 średnia kulka) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 15 g (3 łyżeczki ) | Zamienniki |
Pomidor | 200 g (1 duża sztuka) | Zamienniki |
Herbata, napar bez cukru | 250 g (1 szklanka) | Zamienniki |
Świeża bazylia | 0 g (garść) | Zamienniki |
Energia | 456 kcal |
Białko: | 23 g |
Tłuszcz: | 38 g |
Węglowodany: | 9 g |
Błonnik: | 2 g |
Sposób przygotowania
mozzarellę i pomidora pokroić w plastry a następnie ułożyć przemiennie na talerzyku. Całość przyprawić do smaku, posypać świeżą bazylią i skropić oliwą.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego