Mozarella z pomidorami, bazylią i oliwą; herbata
| Mozzarella | 125 g (1 średnia kulka) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 15 g (3 łyżeczki ) | Zamienniki |
| Pomidor | 200 g (1 duża sztuka) | Zamienniki |
| Herbata, napar bez cukru | 250 g (1 szklanka) | Zamienniki |
| Świeża bazylia | 0 g (garść) | Zamienniki |
| Energia | 456 kcal |
| Białko: | 23 g |
| Tłuszcz: | 38 g |
| Węglowodany: | 9 g |
| Błonnik: | 2 g |
Sposób przygotowania
mozzarellę i pomidora pokroić w plastry a następnie ułożyć przemiennie na talerzyku. Całość przyprawić do smaku, posypać świeżą bazylią i skropić oliwą.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
