Mozarella z pomidorami, bazylią i oliwą; jogurt
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 100 g (1/2 szklanki) | Zamienniki |
Mozzarella | 125 g (1 średnia kulka) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 20 g (2 niepełne łyżki) | Zamienniki |
Pomidor | 200 g (1 duża sztuka) | Zamienniki |
Świeża bazylia | 0 g (garść) | Zamienniki |
Energia | 560 kcal |
Białko: | 27 g |
Tłuszcz: | 45 g |
Węglowodany: | 15 g |
Błonnik: | 2 g |
Sposób przygotowania
mozzarellę i pomidora pokroić w plastry a następnie ułożyć przemiennie na talerzyku. Całość przyprawić do smaku, posypać świeżą bazylią i skropić oliwą. Jogurt zjeść osobno.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego