Mozarella z pomidorami, bazylią i oliwą; jogurt
| Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 100 g (1/2 szklanki) | Zamienniki |
| Mozzarella | 125 g (1 średnia kulka) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 20 g (2 niepełne łyżki) | Zamienniki |
| Pomidor | 200 g (1 duża sztuka) | Zamienniki |
| Świeża bazylia | 0 g (garść) | Zamienniki |
| Energia | 560 kcal |
| Białko: | 27 g |
| Tłuszcz: | 45 g |
| Węglowodany: | 15 g |
| Błonnik: | 2 g |
Sposób przygotowania
mozzarellę i pomidora pokroić w plastry a następnie ułożyć przemiennie na talerzyku. Całość przyprawić do smaku, posypać świeżą bazylią i skropić oliwą. Jogurt zjeść osobno.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
