Mozarella z pomidorami, bazylią, pieczywo
| Mozzarella | 60 g (1/2 kulki) | Zamienniki |
| Chleb żytni pełnoziarnisty | 30 g (kromka) | Zamienniki |
| Pomidor | 200 g (1 duża sztuka) | Zamienniki |
| Świeża bazylia | 2 g (garść) | Zamienniki |
| Ocet balsamiczny | 20 g (2 łyzki stołowe) | Zamienniki |
| Energia | 296 kcal |
| Białko: | 17 g |
| Tłuszcz: | 14 g |
| Węglowodany: | 28 g |
| Błonnik: | 5 g |
Sposób przygotowania
mozzarellę i pomidora pokroić w plastry a następnie ułożyć przemiennie na talerzyku. Całość przyprawić do smaku, posypać świeżą bazylią i polac octem balsamicznym. Jeść z pieczywem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
