Mozarella z pomidorami i bazylią, pieczywo; herbata
Mozzarella | 40 g (1/3 średniej kulki ) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 10 g (2 łyżeczki ) | Zamienniki |
Chleb żytni pełnoziarnisty | 40 g (1 kromka) | Zamienniki |
Pomidor | 200 g (1 duża sztuka) | Zamienniki |
Herbata, napar bez cukru | 250 g (1 szklanka) | Zamienniki |
Świeża bazylia | 0 g (garść) | Zamienniki |
Energia | 302 kcal |
Białko: | 11 g |
Tłuszcz: | 18 g |
Węglowodany: | 30 g |
Błonnik: | 6 g |
Sposób przygotowania
mozzarellę i pomidora pokroić w plastry a następnie ułożyć przemiennie na talerzyku. Całość przyprawić do smaku, posypać świeżą bazylią i skropić oliwą. Danie zjeść z pieczywem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego