Mozarella z pomidorami i bazylią, pieczywo; herbata
| Mozzarella | 40 g (1/3 średniej kulki ) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 5 g (1 łyżeczka ) | Zamienniki |
| Chleb żytni pełnoziarnisty | 80 g (2 kromki) | Zamienniki |
| Pomidor | 200 g (1 duża sztuka) | Zamienniki |
| Herbata, napar bez cukru | 250 g (1 szklanka) | Zamienniki |
| Świeża bazylia | 0 g (garść) | Zamienniki |
| Energia | 348 kcal |
| Białko: | 14 g |
| Tłuszcz: | 14 g |
| Węglowodany: | 51 g |
| Błonnik: | 10 g |
Sposób przygotowania
mozzarellę i pomidora pokroić w plastry a następnie ułożyć przemiennie na talerzyku. Całość przyprawić do smaku, posypać świeżą bazylią i skropić oliwą. Danie zjeść z pieczywem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
