Mozarella z pomidorami i bazylią, pieczywo; herbata
Mozzarella | 125 g (1 średnia kulka) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 15 g (3 łyżeczki ) | Zamienniki |
Chleb żytni pełnoziarnisty | 40 g (1 kromka) | Zamienniki |
Pomidor | 200 g (1 duża sztuka) | Zamienniki |
Herbata, napar bez cukru | 250 g (1 szklanka) | Zamienniki |
Świeża bazylia | 0 g (garść) | Zamienniki |
Energia | 546 kcal |
Białko: | 26 g |
Tłuszcz: | 39 g |
Węglowodany: | 31 g |
Błonnik: | 6 g |
Sposób przygotowania
mozzarellę i pomidora pokroić w plastry a następnie ułożyć przemiennie na talerzyku. Całość przyprawić do smaku, posypać świeżą bazylią i skropić oliwą. Danie zjeść z pieczywem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego