Mozarella z pomidorami i bazylią, pieczywo; sok grejpfrutowy
| Mozzarella | 60 g (1/2 średniej kulki ) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 5 g (1 łyżeczka ) | Zamienniki |
| Chleb żytni pełnoziarnisty | 80 g (2 kromki) | Zamienniki |
| Pomidor | 260 g (2 średnie sztuki) | Zamienniki |
| Sok grejpfrutowy | 150 g (1 filiżanka ) | Zamienniki |
| Świeża bazylia | 0 g (garść) | Zamienniki |
| Energia | 464 kcal |
| Białko: | 19 g |
| Tłuszcz: | 18 g |
| Węglowodany: | 67 g |
| Błonnik: | 11 g |
Sposób przygotowania
mozzarellę i pomidora pokroić w plastry a następnie ułożyć przemiennie na talerzyku. Całość przyprawić do smaku, posypać świeżą bazylią i skropić oliwą. Danie zjeść z pieczywem. Zamiast gotowego soku można wycisnąć sok ze świeżych owoców, nie dosładzać.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
