255 osób online (166 desktop_mac) (89 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Naleśniki orkiszowe z serem i malinami
Mleko spożywcze, 2% tłuszczu 60 g (1/4 szklanki) Zamienniki
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu 40 g (2 łyżki ) Zamienniki
Ser twarogowy chudy 100 g (1/2 kostki ) Zamienniki
Jaja kurze całe 30 g (1/2 sztuki) Zamienniki
Maliny, mrożone 70 g (garść) Zamienniki
Miód pszczeli 14 g (łyżeczka) Zamienniki
mąka orkiszowa 30 g (3 łyżki stołowe) Zamienniki
Energia 357 kcal
Białko: 32 g
Tłuszcz: 6 g
Węglowodany: 47 g
Błonnik: 7 g
Sposób przygotowania

Mąkę, mleko, jajko i wodę gazowaną (nieco mniej niż mleka) wymieszać w misce. Na suchej patelni usmażyć cienkie naleśniki. Maliny rozmrozić i zmiksować na gładki mus. Miód wymieszać z serem i jogurtem. Nadzieniem wypełnić gotowe naleśniki i jeść polane musem.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego