Naleśniki orkiszowe z serem i malinami
| Mleko spożywcze, 2% tłuszczu | 60 g (1/4 szklanki) | Zamienniki |
| Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 40 g (2 łyżki ) | Zamienniki |
| Ser twarogowy chudy | 100 g (1/2 kostki ) | Zamienniki |
| Jaja kurze całe | 30 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
| Maliny, mrożone | 70 g (garść) | Zamienniki |
| Miód pszczeli | 14 g (łyżeczka) | Zamienniki |
| mąka orkiszowa | 30 g (3 łyżki stołowe) | Zamienniki |
| Energia | 357 kcal |
| Białko: | 32 g |
| Tłuszcz: | 6 g |
| Węglowodany: | 47 g |
| Błonnik: | 7 g |
Sposób przygotowania
Mąkę, mleko, jajko i wodę gazowaną (nieco mniej niż mleka) wymieszać w misce. Na suchej patelni usmażyć cienkie naleśniki. Maliny rozmrozić i zmiksować na gładki mus. Miód wymieszać z serem i jogurtem. Nadzieniem wypełnić gotowe naleśniki i jeść polane musem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
