Naleśniki orkiszowe z serem i malinami
Mleko spożywcze, 2% tłuszczu | 120 g (1/2 szklanki) | Zamienniki |
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 60 g (3 łyżki ) | Zamienniki |
Ser twarogowy chudy | 100 g (1/2 kostki ) | Zamienniki |
Jaja kurze całe | 50 g (sztuka) | Zamienniki |
Maliny, mrożone | 70 g (garść) | Zamienniki |
Miód pszczeli | 25 g (łyżka) | Zamienniki |
mąka orkiszowa | 60 g (1/2 szklanki) | Zamienniki |
Energia | 559 kcal |
Białko: | 41 g |
Tłuszcz: | 11 g |
Węglowodany: | 79 g |
Błonnik: | 10 g |
Sposób przygotowania
Mąkę, mleko, jajko i wodę gazowaną (nieco mniej niż mleka) wymieszać w misce. Na suchej patelni usmażyć cienkie naleśniki. Maliny rozmrozić i zmiksować na gładki mus. Miód wymieszać z serem i jogurtem. Nadzieniem wypełnić gotowe naleśniki i jeść polane musem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego