253 osoby online (164 desktop_mac) (89 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Naleśniki orkiszowe z serem i malinami
Mleko spożywcze, 2% tłuszczu 120 g (1/2 szklanki) Zamienniki
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu 60 g (3 łyżki ) Zamienniki
Ser twarogowy chudy 100 g (1/2 kostki ) Zamienniki
Jaja kurze całe 50 g (sztuka) Zamienniki
Maliny, mrożone 70 g (garść) Zamienniki
Miód pszczeli 25 g (łyżka) Zamienniki
mąka orkiszowa 60 g (1/2 szklanki) Zamienniki
Energia 559 kcal
Białko: 41 g
Tłuszcz: 11 g
Węglowodany: 79 g
Błonnik: 10 g
Sposób przygotowania

Mąkę, mleko, jajko i wodę gazowaną (nieco mniej niż mleka) wymieszać w misce. Na suchej patelni usmażyć cienkie naleśniki. Maliny rozmrozić i zmiksować na gładki mus. Miód wymieszać z serem i jogurtem. Nadzieniem wypełnić gotowe naleśniki i jeść polane musem.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego