Naleśniki razowe mięsno-warzywne;
| Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 100 g (1 średni filet ) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 12 g (1 łyżka) | Zamienniki |
| Cukinia | 100 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
| Papryka czerwona | 200 g (1 sztuka) | Zamienniki |
| Pomidor | 130 g (1 średnia sztuka) | Zamienniki |
| Naleśniki gotowe (z mąki razowej) | 150 g (3 sztuki ) | Zamienniki |
| Ryż parboiled | 20 g (2 łyżki) | Zamienniki |
| Energia | 649 kcal |
| Białko: | 40 g |
| Tłuszcz: | 24 g |
| Węglowodany: | 75 g |
| Błonnik: | 9 g |
Sposób przygotowania
Na suchej patelni usmażyć cienkie nalesniki (wg własnego przepisu, najlepiej z dodatkiem mąki pełnoziarnistej). Mięso ugotować razem z włoszczyzną (może być na parze) i pokroić w paseczki. Pomidora obrać ze skórki i pokroić w kawałki podobnie jak pozostałe warzywa. Ryż ugotować w osolonej wodzie. Całość farszu połączyć razem, przełożyć na patelnię teflonową i chwilę poddusić z odrobiną oliwy. Przyprawić ulubionymi ziołami do smaku. Nadzieniem wypełnić gotowe naleśniki (mogą być podgrzane).
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
