254 osoby online (165 desktop_mac) (89 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Naleśniki razowe mięsno-warzywne;
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry 100 g (1 średni filet ) Zamienniki
Oliwa z oliwek 12 g (1 łyżka) Zamienniki
Cukinia 100 g (1/2 sztuki) Zamienniki
Papryka czerwona 200 g (1 sztuka) Zamienniki
Pomidor 130 g (1 średnia sztuka) Zamienniki
Naleśniki gotowe (z mąki razowej) 150 g (3 sztuki ) Zamienniki
Ryż parboiled 20 g (2 łyżki) Zamienniki
Energia 649 kcal
Białko: 40 g
Tłuszcz: 24 g
Węglowodany: 75 g
Błonnik: 9 g
Sposób przygotowania

Na suchej patelni usmażyć cienkie nalesniki (wg własnego przepisu, najlepiej z dodatkiem mąki pełnoziarnistej). Mięso ugotować razem z włoszczyzną (może być na parze) i pokroić w paseczki. Pomidora obrać ze skórki i pokroić w kawałki podobnie jak pozostałe warzywa. Ryż ugotować w osolonej wodzie. Całość farszu połączyć razem, przełożyć na patelnię teflonową i chwilę poddusić z odrobiną oliwy. Przyprawić ulubionymi ziołami do smaku. Nadzieniem wypełnić gotowe naleśniki (mogą być podgrzane).

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego