99 osób online (64 desktop_mac) (35 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Naleśniki razowe mięsno-warzywne
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry 100 g (1 średni filet ) Zamienniki
Oliwa z oliwek 20 g (2 niepełne łyżki ) Zamienniki
Cukinia 100 g (1/2 sztuki) Zamienniki
Papryka czerwona 50 g (1/4 sztuki) Zamienniki
Pomidor 130 g (1 średnia sztuka) Zamienniki
Naleśniki gotowe (z mąki razowej) 100 g (2 sztuki ) Zamienniki
Energia 498 kcal
Białko: 30 g
Tłuszcz: 26 g
Węglowodany: 40 g
Błonnik: 3 g
Sposób przygotowania

Na suchej patelni usmażyć cienkie nalesniki (wg własnego przepisu, najlepiej z dodatkiem mąki pełnoziarnistej). mięso ugotować razem z włoszczyzną (może być na parze) i pokroić w paseczki. Pomidora obrać ze skórki i pokroić w kawałki podobnie jak pozostałe warzywa. Całość połączyć razem, przełożyć na patelnię teflonową i chwilę poddusić z odrobiną oliwy. Przyprawić ulubionymi ziołami do smaku. Nadzieniem wypełnić gotowe naleśniki (mogą być podgrzane).

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego