Naleśniki razowe mięsno-warzywne
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 100 g (1 mały filet ) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 15 g (3 łyżeczki) | Zamienniki |
Cukinia | 100 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Papryka czerwona | 100 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Pomidor | 130 g (1 średnia sztuka) | Zamienniki |
Naleśniki gotowe (z mąki razowej) | 150 g (3 sztuki ) | Zamienniki |
Energia | 555 kcal |
Białko: | 34 g |
Tłuszcz: | 24 g |
Węglowodany: | 57 g |
Błonnik: | 4 g |
Sposób przygotowania
Na suchej patelni usmażyć cienkie nalesniki (wg własnego przepisu, najlepiej z dodatkiem mąki pełnoziarnistej). mięso ugotować razem z włoszczyzną (może być na parze) i pokroić w paseczki. Pomidora obrać ze skórki i pokroić w kawałki podobnie jak pozostałe warzywa. Całość połączyć razem, przełożyć na patelnię teflonową i chwilę poddusić z odrobiną oliwy. Przyprawić ulubionymi ziołami do smaku. Nadzieniem wypełnić gotowe naleśniki (mogą być podgrzane).
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego