200 osób online (130 desktop_mac) (70 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Naleśniki razowe z fasolą i szpinakiem, pomidor
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu 100 g (4 łyżki ) Zamienniki
Olej rzepakowy 12 g (łyżka stołowa) Zamienniki
Pomidor 200 g (1 duży) Zamienniki
Szpinak 100 g (2 duże garści ) Zamienniki
Naleśniki gotowe (z mąki razowej) 150 g (3 sztuki ) Zamienniki
Fasola biała, konserwowa 80 g (1/3 puszki) Zamienniki
Energia 582 kcal
Białko: 27 g
Tłuszcz: 24 g
Węglowodany: 68 g
Błonnik: 11 g
Sposób przygotowania

Na suchej patelni usmażyć cienkie nalesniki (wg własnego przepisu, najlepiej z dodatkiem mąki pełnoziarnistej). Szpinak oczyścić i podsmazyc na oleju. Fasolę połączyć ze szpinakiem i przyprawić do smaku. Nadzieniem wypełnić gotowe naleśniki (mogą być podgrzane) i zrolować. Podawać polane jogurtem. Pomidora pokroić w kawałki. Z owoców wyciśnąć sok.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego