
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 100 g (4 łyżki ) | Zamienniki |
Olej rzepakowy | 12 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
Pomidor | 200 g (1 duży) | Zamienniki |
Szpinak | 100 g (2 duże garści ) | Zamienniki |
Naleśniki gotowe (z mąki razowej) | 150 g (3 sztuki ) | Zamienniki |
Fasola biała, konserwowa | 80 g (1/3 puszki) | Zamienniki |
Energia | 582 kcal |
Białko: | 27 g |
Tłuszcz: | 24 g |
Węglowodany: | 68 g |
Błonnik: | 11 g |
Sposób przygotowania
Na suchej patelni usmażyć cienkie nalesniki (wg własnego przepisu, najlepiej z dodatkiem mąki pełnoziarnistej). Szpinak oczyścić i podsmazyc na oleju. Fasolę połączyć ze szpinakiem i przyprawić do smaku. Nadzieniem wypełnić gotowe naleśniki (mogą być podgrzane) i zrolować. Podawać polane jogurtem. Pomidora pokroić w kawałki. Z owoców wyciśnąć sok.

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego