551 osób online (358 desktop_mac) (193 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Naleśniki razowe z fetą i szpinakiem, pomidor
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu 100 g (4 łyżki ) Zamienniki
Ser Feta 16% tł. 50 g (1 plaster ) Zamienniki
Pomidor 200 g (1 duży) Zamienniki
Szpinak 50 g (duża garść świeżego) Zamienniki
Naleśniki gotowe (z mąki razowej) 100 g (2 sztuki ) Zamienniki
Energia 380 kcal
Białko: 22 g
Tłuszcz: 15 g
Węglowodany: 44 g
Błonnik: 6 g
Sposób przygotowania

Na suchej patelni usmażyć cienkie nalesniki (wg własnego przepisu z mąki pełnoziarnistej). Szpinak oczyścić i zblanszować. Fetę rozgnieść widelcem, połączyć ze szpinakiem i przyprawić do smaku. Nadzieniem wypełnić gotowe naleśniki (mogą być podgrzane) i zrolować. Podawać polane jogurtem. Pomidora pokroić w kawałki.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego