Naleśniki razowe z serem i śliwkami
| Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 100 g (4 łyżki ) | Zamienniki |
| Ser twarogowy półtłusty | 100 g (1/2 kostki ) | Zamienniki |
| Śliwki z pestką, suszone | 30 g (1 garść) | Zamienniki |
| Naleśniki gotowe (z mąki razowej) | 100 g (2 sztuki ) | Zamienniki |
| Energia | 447 kcal |
| Białko: | 30 g |
| Tłuszcz: | 11 g |
| Węglowodany: | 59 g |
| Błonnik: | 6 g |
Sposób przygotowania
Na suchej patelni usmażyć cienkie nalesniki (wg własnego przepisu, najlepiej z dodatkiem mąki pełnoziarnistej). owoce namoczyć, pokroić w kawałki i dodać do rozgniecionego widelcem twarogu. Całość połączyć i wymieszać. Nadzieniem wypełnić gotowe naleśniki i zrolować (można serwować na ciepło). Podawać z jogurtem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
