Naleśniki razowe z serem i śliwkami
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 150 g (1 małe opakowanie) | Zamienniki |
Ser twarogowy półtłusty | 100 g (1/2 kostki ) | Zamienniki |
Śliwki z pestką, suszone | 25 g (4-5 sztuk) | Zamienniki |
Naleśniki gotowe (z mąki razowej) | 150 g (3 sztuki ) | Zamienniki |
Energia | 555 kcal |
Białko: | 36 g |
Tłuszcz: | 14 g |
Węglowodany: | 73 g |
Błonnik: | 7 g |
Sposób przygotowania
Na suchej patelni usmażyć cienkie nalesniki (wg własnego przepisu, najlepiej z dodatkiem mąki pełnoziarnistej). owoce namoczyć, pokroić w kawałki i dodać do rozgniecionego widelcem twarogu. Całość połączyć i wymieszać. Nadzieniem wypełnić gotowe naleśniki i zrolować (można serwować na ciepło). Podawać z jogurtem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego