250 osób online (162 desktop_mac) (88 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Naleśniki razowe z serem i śliwkami
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu 150 g (1 małe opakowanie) Zamienniki
Ser twarogowy półtłusty 100 g (1/2 kostki ) Zamienniki
Śliwki z pestką, suszone 25 g (4-5 sztuk) Zamienniki
Naleśniki gotowe (z mąki razowej) 150 g (3 sztuki ) Zamienniki
Energia 555 kcal
Białko: 36 g
Tłuszcz: 14 g
Węglowodany: 73 g
Błonnik: 7 g
Sposób przygotowania

Na suchej patelni usmażyć cienkie nalesniki (wg własnego przepisu, najlepiej z dodatkiem mąki pełnoziarnistej). owoce namoczyć, pokroić w kawałki i dodać do rozgniecionego widelcem twarogu. Całość połączyć i wymieszać. Nadzieniem wypełnić gotowe naleśniki i zrolować (można serwować na ciepło). Podawać z jogurtem.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego