100 osób online (65 desktop_mac) (35 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Naleśniki razowe z serem i śliwkami; sok pomidorowy
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu 150 g (1 małe opakowanie) Zamienniki
Ser twarogowy półtłusty 100 g (1/2 kostki ) Zamienniki
Śliwki z pestką, suszone 30 g (1 garść) Zamienniki
Sok pomidorowy bez soli 250 g (1 szklanka ) Zamienniki
Naleśniki gotowe (z mąki razowej) 100 g (2 sztuki ) Zamienniki
Energia 510 kcal
Białko: 34 g
Tłuszcz: 13 g
Węglowodany: 69 g
Błonnik: 8 g
Sposób przygotowania

Na suchej patelni usmażyć cienkie nalesniki (wg własnego przepisu, najlepiej z dodatkiem mąki pełnoziarnistej). owoce namoczyć, pokroić w kawałki i dodać do rozgniecionego widelcem twarogu. Całość połączyć i wymieszać. Nadzieniem wypełnić gotowe naleśniki i zrolować (można serwować na ciepło). Podawać z jogurtem. Popić sokiem.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego