Naleśniki razowe z serem i śliwkami; sok pomidorowy
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 150 g (1 małe opakowanie) | Zamienniki |
Ser twarogowy półtłusty | 100 g (1/2 kostki ) | Zamienniki |
Śliwki z pestką, suszone | 30 g (1 garść) | Zamienniki |
Sok pomidorowy bez soli | 250 g (1 szklanka ) | Zamienniki |
Naleśniki gotowe (z mąki razowej) | 100 g (2 sztuki ) | Zamienniki |
Energia | 510 kcal |
Białko: | 34 g |
Tłuszcz: | 13 g |
Węglowodany: | 69 g |
Błonnik: | 8 g |
Sposób przygotowania
Na suchej patelni usmażyć cienkie nalesniki (wg własnego przepisu, najlepiej z dodatkiem mąki pełnoziarnistej). owoce namoczyć, pokroić w kawałki i dodać do rozgniecionego widelcem twarogu. Całość połączyć i wymieszać. Nadzieniem wypełnić gotowe naleśniki i zrolować (można serwować na ciepło). Podawać z jogurtem. Popić sokiem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego