248 osób online (161 desktop_mac) (87 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Naleśniki z fetą i szpinakiem
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu 100 g (4 łyżki ) Zamienniki
Ser Feta 16% tł. 100 g (1/2 opakowania ) Zamienniki
Masło ekstra 25 g (1 łyżka) Zamienniki
Szpinak 100 g (2 duże garści świeżego) Zamienniki
Naleśniki gotowe 100 g (2 sztuki ) Zamienniki
Energia 649 kcal
Białko: 30 g
Tłuszcz: 43 g
Węglowodany: 39 g
Błonnik: 10 g
Sposób przygotowania

Na suchej patelni usmażyć cienkie nalesniki (wg własnego przepisu, najlepiej z dodatkiem mąki pełnoziarnistej).szpinak oczyścić i krótko poddusić na maśle. Fetę rozgnieść widelcem, połączyć ze szpinakiem i przyprawić do smaku. Nadzieniem wypełnić gotowe naleśniki (mogą być podgrzane) i zrolować. Podawać z jogurtem.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego