Naleśniki z fetą i szpinakiem
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 100 g (4 łyżki ) | Zamienniki |
Ser Feta 16% tł. | 100 g (1/2 opakowania ) | Zamienniki |
Masło ekstra | 25 g (1 łyżka) | Zamienniki |
Szpinak | 100 g (2 duże garści świeżego) | Zamienniki |
Naleśniki gotowe | 100 g (2 sztuki ) | Zamienniki |
Energia | 649 kcal |
Białko: | 30 g |
Tłuszcz: | 43 g |
Węglowodany: | 39 g |
Błonnik: | 10 g |
Sposób przygotowania
Na suchej patelni usmażyć cienkie nalesniki (wg własnego przepisu, najlepiej z dodatkiem mąki pełnoziarnistej).szpinak oczyścić i krótko poddusić na maśle. Fetę rozgnieść widelcem, połączyć ze szpinakiem i przyprawić do smaku. Nadzieniem wypełnić gotowe naleśniki (mogą być podgrzane) i zrolować. Podawać z jogurtem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego