346 osób online (225 desktop_mac) (121 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Naleśniki z fetą i szpinakiem, pomidor
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu 100 g (4 łyżki ) Zamienniki
Ser Feta 16% tł. 100 g (2 plastry) Zamienniki
Pomidor 200 g (1 duży) Zamienniki
Szpinak 100 g (2 duże garści ) Zamienniki
Naleśniki gotowe 150 g (3 sztuki ) Zamienniki
Energia 600 kcal
Białko: 38 g
Tłuszcz: 28 g
Węglowodany: 56 g
Błonnik: 6 g
Sposób przygotowania

Na suchej patelni usmażyć cienkie nalesniki (wg własnego przepisu, najlepiej z dodatkiem mąki pełnoziarnistej). szpinak oczyścić i zblanszować. Fetę rozgnieść widelcem, połączyć ze szpinakiem i przyprawić do smaku. Nadzieniem wypełnić gotowe naleśniki (mogą być podgrzane) i zrolować. Podawać polane jogurtem. Pomidora pokroić w kawałki.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego