252 osoby online (164 desktop_mac) (88 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Naleśniki z fetą i szpinakiem, pomidor
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu 100 g (4 łyżki ) Zamienniki
Ser Feta 16% tł. 80 g (1 duży plaster ) Zamienniki
Pomidor 130 g (1 średni ) Zamienniki
Szpinak 100 g (2 duże garści świeżego) Zamienniki
Naleśniki gotowe 150 g (3 sztuki ) Zamienniki
Pomidory suszone z oleju 40 g (2 sztuki) Zamienniki
Energia 646 kcal
Białko: 36 g
Tłuszcz: 32 g
Węglowodany: 58 g
Błonnik: 8 g
Sposób przygotowania

Na suchej patelni usmażyć cienkie nalesniki (wg własnego przepisu, najlepiej z dodatkiem mąki pełnoziarnistej). szpinak oczyścić i zblanszować. Fetę rozgnieść widelcem, połączyć ze szpinakiem, pokrojonymi w paseczki pomidorami suszonymi i przyprawić do smaku. Nadzieniem wypełnić gotowe naleśniki (mogą być podgrzane) i zrolować. Podawać polane jogurtem. Pomidora pokroić w kawałki.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego