Naleśniki z fetą i szpinakiem, pomidor
| Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 100 g (4 łyżki ) | Zamienniki |
| Ser Feta 16% tł. | 80 g (1 duży plaster ) | Zamienniki |
| Pomidor | 130 g (1 średni ) | Zamienniki |
| Szpinak | 100 g (2 duże garści świeżego) | Zamienniki |
| Naleśniki gotowe | 150 g (3 sztuki ) | Zamienniki |
| Pomidory suszone z oleju | 40 g (2 sztuki) | Zamienniki |
| Energia | 646 kcal |
| Białko: | 36 g |
| Tłuszcz: | 32 g |
| Węglowodany: | 58 g |
| Błonnik: | 8 g |
Sposób przygotowania
Na suchej patelni usmażyć cienkie nalesniki (wg własnego przepisu, najlepiej z dodatkiem mąki pełnoziarnistej). szpinak oczyścić i zblanszować. Fetę rozgnieść widelcem, połączyć ze szpinakiem, pokrojonymi w paseczki pomidorami suszonymi i przyprawić do smaku. Nadzieniem wypełnić gotowe naleśniki (mogą być podgrzane) i zrolować. Podawać polane jogurtem. Pomidora pokroić w kawałki.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
