548 osób online (356 desktop_mac) (192 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Naleśniki z fetą i szpinakiem, pomidor
Mleko spożywcze, 2% tłuszczu 60 g (1/4 szklanki) Zamienniki
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu 60 g (3 łyżki ) Zamienniki
Ser Feta 16% tł. 50 g (1 plaster ) Zamienniki
Jaja kurze całe 30 g (1/2 sztuki) Zamienniki
Olej rzepakowy 6 g (łyżeczka) Zamienniki
Pomidor 200 g (1 duży) Zamienniki
Szpinak 90 g (3 garści) Zamienniki
mąka orkiszowa 40 g (4 łyżeki stołowe) Zamienniki
Energia 441 kcal
Białko: 26 g
Tłuszcz: 21 g
Węglowodany: 42 g
Błonnik: 8 g
Sposób przygotowania

Makę, mleko, jajko i wodę gazowaną (nieco mniej niż mleka) wymieszać w misce. Usmażyć cienkie naleśniki na patelni delikatnie posmarowanej olejem. Szpinak oczyścić i zblanszować. Fetę rozgnieść widelcem, połączyć ze szpinakiem i przyprawić do smaku. Nadzieniem wypełnić naleśniki i zrolować. Podawać polane jogurtem. Pomidora pokroić w kawałki.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego