558 osób online (363 desktop_mac) (195 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Naleśniki z fetą i szpinakiem, pomidor
Mleko spożywcze, 2% tłuszczu 120 g (1/2 szklanki) Zamienniki
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu 80 g (4 łyżki stołowe) Zamienniki
Ser Feta 16% tł. 50 g (1 plaster ) Zamienniki
Jaja kurze całe 50 g (sztuka) Zamienniki
Olej rzepakowy 12 g (łyżka stołowa) Zamienniki
Pomidor 300 g (duża sztuka) Zamienniki
Szpinak 120 g (4 garści) Zamienniki
mąka orkiszowa 60 g (1/2 szklanki) Zamienniki
Energia 648 kcal
Białko: 35 g
Tłuszcz: 32 g
Węglowodany: 63 g
Błonnik: 12 g
Sposób przygotowania

Makę, mleko, jajko i wodę gazowaną (nieco mniej niż mleka) wymieszać w misce. Usmażyć cienkie naleśniki na patelni delikatnie posmarowanej olejem. Szpinak oczyścić i zblanszować. Fetę rozgnieść widelcem, połączyć ze szpinakiem i przyprawić do smaku. Nadzieniem wypełnić naleśniki i zrolować. Podawać polane jogurtem. Pomidora pokroić w kawałki.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego