247 osób online (160 desktop_mac) (87 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Naleśniki z fetą i szpinakiem, pomidor
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu 100 g (4 łyżki ) Zamienniki
Ser Feta 16% tł. 80 g (1 duży plaster ) Zamienniki
Pomidor 200 g (1 duży) Zamienniki
Szpinak 100 g (2 duże garści świeżego) Zamienniki
Naleśniki gotowe 150 g (3 sztuki ) Zamienniki
Energia 539 kcal
Białko: 31 g
Tłuszcz: 22 g
Węglowodany: 60 g
Błonnik: 10 g
Sposób przygotowania

Na suchej patelni usmażyć cienkie nalesniki (wg własnego przepisu, najlepiej z dodatkiem mąki pełnoziarnistej). szpinak oczyścić i zblanszować. Fetę rozgnieść widelcem, połączyć ze szpinakiem i przyprawić do smaku. Nadzieniem wypełnić gotowe naleśniki (mogą być podgrzane) i zrolować. Podawać polane jogurtem. Pomidora pokroić w kawałki.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego