Naleśniki z fetą i szpinakiem, pomidor; sok wielowarzywny
| Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 100 g (4 łyżki ) | Zamienniki |
| Ser Feta 16% tł. | 80 g (1 duży plaster ) | Zamienniki |
| Pomidor | 200 g (1 duży) | Zamienniki |
| Szpinak | 50 g (duża garść ) | Zamienniki |
| Sok wielowarzywny | 250 g (1 szlanka ) | Zamienniki |
| Naleśniki gotowe | 100 g (2 sztuki ) | Zamienniki |
| Energia | 507 kcal |
| Białko: | 30 g |
| Tłuszcz: | 20 g |
| Węglowodany: | 58 g |
| Błonnik: | 10 g |
Sposób przygotowania
Na suchej patelni usmażyć cienkie nalesniki (wg własnego przepisu, najlepiej z dodatkiem mąki pełnoziarnistej). szpinak oczyścić i zblanszować. Fetę rozgnieść widelcem, połączyć ze szpinakiem i przyprawić do smaku. Nadzieniem wypełnić gotowe naleśniki (mogą być podgrzane) i zrolować. Podawać polane jogurtem. Pomidora pokroić w kawałki.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
