248 osób online (161 desktop_mac) (87 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Naleśniki z kurczakiem i warzywami
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry 120 g (porcja) Zamienniki
Oliwa z oliwek 18 g (1,5 łyżki) Zamienniki
Papryka czerwona 120 g (1/2 sztuki) Zamienniki
Pomidor 150 g (1 średnia sztuka) Zamienniki
Kukurydza, konserwowa 60 g (3 łyżki ) Zamienniki
Naleśniki gotowe 100 g (2 sztuki ) Zamienniki
Energia 581 kcal
Białko: 39 g
Tłuszcz: 27 g
Węglowodany: 53 g
Błonnik: 7 g
Sposób przygotowania

Na suchej patelni usmażyć cienkie nalesniki (wg własnego przepisu, najlepiej z dodatkiem mąki pełnoziarnistej). mięso ugotować razem z włoszczyzną, lekko posolić (może być na parze). Pomidora obrać ze skórki, pokroić w kawałki, dodać kukurydzę i pokrojoną paprykę. Całość połączyć z uprzednio pokrojonym w paseczki mięsem, przełożyć na patelnię teflonową i chwilę poddusić z odrobiną oliwy. Przyprawić ulubionymi ziołami do smaku. Nadzieniem wypełnić gotowe naleśniki (mogą być podgrzane). Z owoców wyciśnąć sok.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego