Naleśniki z kurczakiem i warzywami
| Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 120 g (porcja) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 18 g (1,5 łyżki) | Zamienniki |
| Papryka czerwona | 120 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
| Pomidor | 150 g (1 średnia sztuka) | Zamienniki |
| Kukurydza, konserwowa | 60 g (3 łyżki ) | Zamienniki |
| Naleśniki gotowe | 100 g (2 sztuki ) | Zamienniki |
| Energia | 581 kcal |
| Białko: | 39 g |
| Tłuszcz: | 27 g |
| Węglowodany: | 53 g |
| Błonnik: | 7 g |
Sposób przygotowania
Na suchej patelni usmażyć cienkie nalesniki (wg własnego przepisu, najlepiej z dodatkiem mąki pełnoziarnistej). mięso ugotować razem z włoszczyzną, lekko posolić (może być na parze). Pomidora obrać ze skórki, pokroić w kawałki, dodać kukurydzę i pokrojoną paprykę. Całość połączyć z uprzednio pokrojonym w paseczki mięsem, przełożyć na patelnię teflonową i chwilę poddusić z odrobiną oliwy. Przyprawić ulubionymi ziołami do smaku. Nadzieniem wypełnić gotowe naleśniki (mogą być podgrzane). Z owoców wyciśnąć sok.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
