Naleśniki z kurczakiem i warzywami
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 150 g (1,5 porcji) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 12 g (1 łyżka) | Zamienniki |
Papryka czerwona | 100 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Pomidor | 130 g (1 średnia sztuka) | Zamienniki |
Kukurydza, konserwowa | 60 g (3 łyżki ) | Zamienniki |
Naleśniki gotowe | 150 g (3 sztuki ) | Zamienniki |
Energia | 642 kcal |
Białko: | 49 g |
Tłuszcz: | 24 g |
Węglowodany: | 64 g |
Błonnik: | 7 g |
Sposób przygotowania
Mięso ugotować razem z włoszczyzną, lekko posolić (może być na parze). Pomidora obrać ze skórki, pokroić w kawałki, dodać kukurydzę i pokrojoną paprykę. Całość połączyć z uprzednio pokrojonym w paseczki mięsem, przełożyć na patelnię teflonową i chwilę poddusić z odrobiną oliwy. Przyprawić ulubionymi ziołami do smaku. Nadzieniem wypełnić gotowe naleśniki (mogą być podgrzane).
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego