246 osób online (160 desktop_mac) (86 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Naleśniki z kurczakiem i warzywami
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry 150 g (1,5 porcji) Zamienniki
Oliwa z oliwek 12 g (1 łyżka) Zamienniki
Papryka czerwona 100 g (1/2 sztuki) Zamienniki
Pomidor 130 g (1 średnia sztuka) Zamienniki
Kukurydza, konserwowa 60 g (3 łyżki ) Zamienniki
Naleśniki gotowe 150 g (3 sztuki ) Zamienniki
Energia 642 kcal
Białko: 49 g
Tłuszcz: 24 g
Węglowodany: 64 g
Błonnik: 7 g
Sposób przygotowania

Mięso ugotować razem z włoszczyzną, lekko posolić (może być na parze). Pomidora obrać ze skórki, pokroić w kawałki, dodać kukurydzę i pokrojoną paprykę. Całość połączyć z uprzednio pokrojonym w paseczki mięsem, przełożyć na patelnię teflonową i chwilę poddusić z odrobiną oliwy. Przyprawić ulubionymi ziołami do smaku. Nadzieniem wypełnić gotowe naleśniki (mogą być podgrzane).

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego