Naleśniki z kurczakiem i warzywami
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 200 g (1 duży filet ) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 24 g (2 łyżki) | Zamienniki |
Papryka zielona | 200 g (1 sztuka) | Zamienniki |
Pomidor | 130 g (1 średnia sztuka) | Zamienniki |
Naleśniki gotowe | 100 g (2 sztuki ) | Zamienniki |
Energia | 642 kcal |
Białko: | 52 g |
Tłuszcz: | 32 g |
Węglowodany: | 42 g |
Błonnik: | 5 g |
Sposób przygotowania
Na suchej patelni usmażyć cienkie nalesniki (wg własnego przepisu, najlepiej z dodatkiem mąki pełnoziarnistej). mięso ugotować razem z włoszczyzną, lekko posolić (może być na parze). Pomidora obrać ze skórki i razem z papryką pokroić w kawałki. Całość połączyć z uprzednio pokrojonym w paseczki mięsem, przełożyć na patelnię teflonową i chwilę poddusić na oliwie. Przyprawić ulubionymi ziołami do smaku. Nadzieniem wypełnić gotowe naleśniki (mogą być podgrzane).
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego