247 osób online (160 desktop_mac) (87 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Naleśniki z kurczakiem i warzywami
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry 200 g (1 duży filet ) Zamienniki
Oliwa z oliwek 24 g (2 łyżki) Zamienniki
Papryka zielona 200 g (1 sztuka) Zamienniki
Pomidor 130 g (1 średnia sztuka) Zamienniki
Naleśniki gotowe 100 g (2 sztuki ) Zamienniki
Energia 642 kcal
Białko: 52 g
Tłuszcz: 32 g
Węglowodany: 42 g
Błonnik: 5 g
Sposób przygotowania

Na suchej patelni usmażyć cienkie nalesniki (wg własnego przepisu, najlepiej z dodatkiem mąki pełnoziarnistej). mięso ugotować razem z włoszczyzną, lekko posolić (może być na parze). Pomidora obrać ze skórki i razem z papryką pokroić w kawałki. Całość połączyć z uprzednio pokrojonym w paseczki mięsem, przełożyć na patelnię teflonową i chwilę poddusić na oliwie. Przyprawić ulubionymi ziołami do smaku. Nadzieniem wypełnić gotowe naleśniki (mogą być podgrzane).

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego