152 osoby online (99 desktop_mac) (53 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Naleśniki z kurczakiem i warzywami
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry 100 g (1 średni filet ) Zamienniki
Oliwa z oliwek 10 g (1 niepełna łyżka) Zamienniki
Papryka czerwona 100 g (1/2 sztuki) Zamienniki
Pomidor 130 g (1 średnia sztuka) Zamienniki
Kukurydza, konserwowa 50 g (2-3 łyżki ) Zamienniki
Naleśniki gotowe 100 g (2 sztuki ) Zamienniki
Energia 460 kcal
Białko: 31 g
Tłuszcz: 17 g
Węglowodany: 52 g
Błonnik: 5 g
Sposób przygotowania

Na suchej patelni usmażyć cienkie nalesniki (wg własnego przepisu, najlepiej z dodatkiem mąki pełnoziarnistej). Mięso ugotować razem z włoszczyzną, lekko posolić (może być na parze). Pomidora obrać ze skórki, pokroić w kawałki, dodać kukurydzę i pokrojoną paprykę. Całość połączyć z uprzednio pokrojonym w paseczki mięsem, przełożyć na patelnię teflonową i chwilę poddusić z odrobiną oliwy. Przyprawić ulubionymi ziołami do smaku. Nadzieniem wypełnić gotowe naleśniki (mogą być podgrzane).

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego