Naleśniki z kurczakiem i warzywami
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 100 g (1 średni filet ) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 10 g (1 niepełna łyżka) | Zamienniki |
Papryka czerwona | 100 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Pomidor | 130 g (1 średnia sztuka) | Zamienniki |
Kukurydza, konserwowa | 50 g (2-3 łyżki ) | Zamienniki |
Naleśniki gotowe | 100 g (2 sztuki ) | Zamienniki |
Energia | 460 kcal |
Białko: | 31 g |
Tłuszcz: | 17 g |
Węglowodany: | 52 g |
Błonnik: | 5 g |
Sposób przygotowania
Na suchej patelni usmażyć cienkie nalesniki (wg własnego przepisu, najlepiej z dodatkiem mąki pełnoziarnistej). Mięso ugotować razem z włoszczyzną, lekko posolić (może być na parze). Pomidora obrać ze skórki, pokroić w kawałki, dodać kukurydzę i pokrojoną paprykę. Całość połączyć z uprzednio pokrojonym w paseczki mięsem, przełożyć na patelnię teflonową i chwilę poddusić z odrobiną oliwy. Przyprawić ulubionymi ziołami do smaku. Nadzieniem wypełnić gotowe naleśniki (mogą być podgrzane).
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego