Naleśniki z serem i morelami
Mleko spożywcze, 1,5 % tłuszczu | 120 g (1/2 szklanki) | Zamienniki |
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 150 g (małe opakowanie ) | Zamienniki |
Ser twarogowy chudy | 100 g (1/2 kostki ) | Zamienniki |
Jaja kurze całe | 50 g (sztuka) | Zamienniki |
Morele, suszone | 50 g (7 sztuk) | Zamienniki |
mąka orkiszowa | 60 g (1/2 szklanki) | Zamienniki |
Energia | 649 kcal |
Białko: | 46 g |
Tłuszcz: | 12 g |
Węglowodany: | 93 g |
Błonnik: | 10 g |
Sposób przygotowania
Makę, mleko, jajko i wodę gazowaną (nieco mniej niż mleka) wymieszać w misce. Na suchej patelni usmażyć cienkie naleśniki. Morele namoczyć, pokroić w kawałki i dodać do rozgniecionego widelcem twarogu. Całość połączyć i wymieszać. Nadzieniem wypełnić gotowe naleśniki i zrolować (można serwować na ciepło). Podawać z jogurtem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego