295 osób online (192 desktop_mac) (103 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Naleśniki z serem i morelami
Mleko spożywcze, 1,5 % tłuszczu 120 g (1/2 szklanki) Zamienniki
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu 150 g (małe opakowanie ) Zamienniki
Ser twarogowy chudy 100 g (1/2 kostki ) Zamienniki
Jaja kurze całe 50 g (sztuka) Zamienniki
Morele, suszone 50 g (7 sztuk) Zamienniki
mąka orkiszowa 60 g (1/2 szklanki) Zamienniki
Energia 649 kcal
Białko: 46 g
Tłuszcz: 12 g
Węglowodany: 93 g
Błonnik: 10 g
Sposób przygotowania

Makę, mleko, jajko i wodę gazowaną (nieco mniej niż mleka) wymieszać w misce. Na suchej patelni usmażyć cienkie naleśniki. Morele namoczyć, pokroić w kawałki i dodać do rozgniecionego widelcem twarogu. Całość połączyć i wymieszać. Nadzieniem wypełnić gotowe naleśniki i zrolować (można serwować na ciepło). Podawać z jogurtem.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego