198 osób online (129 desktop_mac) (69 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Naleśniki z serem i morelami
Mleko spożywcze, 1,5 % tłuszczu 60 g (1/4 szklanki) Zamienniki
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu 60 g (2 łyżki ) Zamienniki
Ser twarogowy chudy 100 g (1/2 kostki ) Zamienniki
Jaja kurze całe 30 g (1/2 sztuki) Zamienniki
Morele, suszone 20 g (3 sztuki ) Zamienniki
mąka orkiszowa 30 g (3 łyżki stołowe) Zamienniki
Energia 358 kcal
Białko: 33 g
Tłuszcz: 7 g
Węglowodany: 44 g
Błonnik: 5 g
Sposób przygotowania

Mąkę, mleko, jajko i wodę gazowaną (nieco mniej niż mleka) wymieszać w misce. Na suchej patelni usmażyć cienkie naleśniki. Morele namoczyć, pokroić w kawałki i dodać do rozgniecionego widelcem twarogu. Całość połączyć i wymieszać. Nadzieniem wypełnić gotowe naleśniki i zrolować (można serwować na ciepło). Podawać z jogurtem.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego