Naleśniki z serem na słodko
| Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 100 g (5 łyżek stołowych) | Zamienniki |
| Ser twarogowy półtłusty | 100 g (1/2 kostki ) | Zamienniki |
| Morele, suszone | 50 g (5 sztuk) | Zamienniki |
| Naleśniki gotowe | 150 g (3 sztuki ) | Zamienniki |
| Energia | 614 kcal |
| Białko: | 38 g |
| Tłuszcz: | 16 g |
| Węglowodany: | 84 g |
| Błonnik: | 6 g |
Sposób przygotowania
Na suchej patelni usmażyć cienkie nalesniki (wg własnego przepisu, najlepiej z dodatkiem mąki pełnoziarnistej). morele namoczyć, pokroić w kawałki i dodać do rozgniecionego widelcem twarogu. Całość połączyć i wymieszać. Nadzieniem wypełnić gotowe naleśniki i zrolować (można serwować na ciepło). Podawać z jogurtem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
