202 osoby online (131 desktop_mac) (71 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Naleśniki z serem na słodko
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu 100 g (5 łyżek stołowych) Zamienniki
Ser twarogowy półtłusty 100 g (1/2 kostki ) Zamienniki
Morele, suszone 50 g (5 sztuk) Zamienniki
Naleśniki gotowe 150 g (3 sztuki ) Zamienniki
Energia 614 kcal
Białko: 38 g
Tłuszcz: 16 g
Węglowodany: 84 g
Błonnik: 6 g
Sposób przygotowania

Na suchej patelni usmażyć cienkie nalesniki (wg własnego przepisu, najlepiej z dodatkiem mąki pełnoziarnistej). morele namoczyć, pokroić w kawałki i dodać do rozgniecionego widelcem twarogu. Całość połączyć i wymieszać. Nadzieniem wypełnić gotowe naleśniki i zrolować (można serwować na ciepło). Podawać z jogurtem.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego