253 osoby online (164 desktop_mac) (89 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Naleśniki z serem na słodko
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu 100 g (5 łyżek stołowych) Zamienniki
Ser twarogowy półtłusty 100 g (1/2 kostki ) Zamienniki
Gruszka 150 g (średnia sztuka) Zamienniki
Naleśniki gotowe 200 g (4 sztuki ) Zamienniki
Energia 646 kcal
Białko: 40 g
Tłuszcz: 19 g
Węglowodany: 83 g
Błonnik: 5 g
Sposób przygotowania

Na suchej patelni usmażyć cienkie nalesniki (wg własnego przepisu, najlepiej z dodatkiem mąki pełnoziarnistej). morele namoczyć, pokroić w kawałki i dodać do rozgniecionego widelcem twarogu. Całość połączyć i wymieszać. Nadzieniem wypełnić gotowe naleśniki i zrolować (można serwować na ciepło). Podawać z jogurtem.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego