Naleśniki z serem na słodko
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 100 g (5 łyżek stołowych) | Zamienniki |
Ser twarogowy półtłusty | 100 g (1/2 kostki ) | Zamienniki |
Gruszka | 150 g (średnia sztuka) | Zamienniki |
Naleśniki gotowe | 200 g (4 sztuki ) | Zamienniki |
Energia | 646 kcal |
Białko: | 40 g |
Tłuszcz: | 19 g |
Węglowodany: | 83 g |
Błonnik: | 5 g |
Sposób przygotowania
Na suchej patelni usmażyć cienkie nalesniki (wg własnego przepisu, najlepiej z dodatkiem mąki pełnoziarnistej). morele namoczyć, pokroić w kawałki i dodać do rozgniecionego widelcem twarogu. Całość połączyć i wymieszać. Nadzieniem wypełnić gotowe naleśniki i zrolować (można serwować na ciepło). Podawać z jogurtem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego