100 osób online (65 desktop_mac) (35 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Naleśniki z serem na słodko
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu 150 g (1 małe opakowanie) Zamienniki
Ser twarogowy półtłusty 100 g (1/2 kostki ) Zamienniki
Morele, suszone 30 g (1 garść ) Zamienniki
Naleśniki gotowe 100 g (2 sztuki ) Zamienniki
Energia 482 kcal
Białko: 33 g
Tłuszcz: 12 g
Węglowodany: 62 g
Błonnik: 7 g
Sposób przygotowania

Na suchej patelni usmażyć cienkie nalesniki (wg własnego przepisu, najlepiej z dodatkiem mąki pełnoziarnistej). Morele namoczyć, pokroić w kawałki i dodać do rozgniecionego widelcem twarogu. Całość połączyć i wymieszać. Nadzieniem wypełnić gotowe naleśniki i zrolować (można serwować na ciepło). Podawać z jogurtem.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego