Naleśniki z tofu, pomidorami i fasolką szparagową
| Olej rzepakowy | 6 g (łyżeczka) | Zamienniki |
| Fasola szparagowa | 150 g (1 szklanka ) | Zamienniki |
| Pomidor | 200 g (1 duża sztuka) | Zamienniki |
| Tofu naturalne, Polsoja | 90 g (1/2 kostki) | Zamienniki |
| Naleśniki gotowe | 200 g (4 sztuki ) | Zamienniki |
| Sos sojowy | 10 g (łyzka stołowa) | Zamienniki |
| Energia | 596 kcal |
| Białko: | 33 g |
| Tłuszcz: | 24 g |
| Węglowodany: | 72 g |
| Błonnik: | 10 g |
Sposób przygotowania
Na suchej patelni usmażyć cienkie nalesniki (wg własnego przepisu, najlepiej z dodatkiem mąki pełnoziarnistej). obrane ze skórki pomidory i kawałki tofu poddusić na patelni razem z oliwą i sosem sojowym, dodać ugotowaną fasolkę i wymieszać. Nadzieniem wypełnić gotowe naleśniki (mogą być serwowane na ciepło).
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
