254 osoby online (165 desktop_mac) (89 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Naleśniki z tofu, pomidorami i fasolką szparagową
Mleko spożywcze, 2% tłuszczu 120 g (1/2 szklanki) Zamienniki
Jaja kurze całe 50 g (sztuka) Zamienniki
Olej rzepakowy 6 g (łyżeczka) Zamienniki
Oliwa z oliwek 6 g (łyżeczka ) Zamienniki
Fasola szparagowa 150 g (porcja) Zamienniki
Pomidor 200 g (średnia sztuka) Zamienniki
Tofu naturalne, Polsoja 90 g (1/2 kostki) Zamienniki
Sos sojowy 20 g (do smaku) Zamienniki
mąka orkiszowa 60 g (1/2 szklanki) Zamienniki
Energia 600 kcal
Białko: 33 g
Tłuszcz: 27 g
Węglowodany: 65 g
Błonnik: 14 g
Sposób przygotowania

Makę, mleko, jajko i wodę gazowaną (nieco mniej niż mleka) wymieszać w misce. Naleśniki smażyć na małej ilości oleju. Obrane ze skórki pomidory i kawałki tofu poddusić na patelni razem z oliwą i sosem sojowym, dodać ugotowaną fasolkę i wymieszać. Nadzieniem wypełnić gotowe naleśniki.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego