Naleśniki z tofu, pomidorami i fasolką szparagową
Mleko spożywcze, 2% tłuszczu | 120 g (1/2 szklanki) | Zamienniki |
Jaja kurze całe | 50 g (sztuka) | Zamienniki |
Olej rzepakowy | 6 g (łyżeczka) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 6 g (łyżeczka ) | Zamienniki |
Fasola szparagowa | 150 g (porcja) | Zamienniki |
Pomidor | 200 g (średnia sztuka) | Zamienniki |
Tofu naturalne, Polsoja | 90 g (1/2 kostki) | Zamienniki |
Sos sojowy | 20 g (do smaku) | Zamienniki |
mąka orkiszowa | 60 g (1/2 szklanki) | Zamienniki |
Energia | 600 kcal |
Białko: | 33 g |
Tłuszcz: | 27 g |
Węglowodany: | 65 g |
Błonnik: | 14 g |
Sposób przygotowania
Makę, mleko, jajko i wodę gazowaną (nieco mniej niż mleka) wymieszać w misce. Naleśniki smażyć na małej ilości oleju. Obrane ze skórki pomidory i kawałki tofu poddusić na patelni razem z oliwą i sosem sojowym, dodać ugotowaną fasolkę i wymieszać. Nadzieniem wypełnić gotowe naleśniki.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego