Naleśniki z tofu, pomidorami i fasolką szparagową
| Mleko spożywcze, 2% tłuszczu | 60 g (1/4 szklanki) | Zamienniki |
| Jaja kurze całe | 30 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 6 g (1 łyżeczka ) | Zamienniki |
| Fasola szparagowa | 80 g (1 szklanka ) | Zamienniki |
| Pomidor | 130 g (1 średnia sztuka) | Zamienniki |
| Tofu naturalne, Polsoja | 90 g (1/2 kostki) | Zamienniki |
| Sos sojowy | 10 g (do smaku) | Zamienniki |
| mąka orkiszowa | 30 g (3 łyżki stołowe) | Zamienniki |
| Energia | 363 kcal |
| Białko: | 23 g |
| Tłuszcz: | 17 g |
| Węglowodany: | 35 g |
| Błonnik: | 7 g |
Sposób przygotowania
Makę, mleko, jajko i wodę gazowaną (nieco mniej niż mleka) wymieszać w misce. Na suchej patelni usmażyć cienkie naleśniki. Obrane ze skórki pomidory i kawałki tofu poddusić na patelni razem z oliwą i sosem sojowym, dodać ugotowaną fasolkę i wymieszać. Nadzieniem wypełnić gotowe naleśniki.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
