Naleśniki z tofu, pomidorami i fasolką szparagową
| Oliwa z oliwek | 10 g (1 niepełna łyżka ) | Zamienniki |
| Fasola szparagowa | 100 g (1 szklanka ) | Zamienniki |
| Pomidor | 130 g (1 średnia sztuka) | Zamienniki |
| Tofu naturalne, Polsoja | 100 g (kawałek) | Zamienniki |
| Naleśniki gotowe | 100 g (2 sztuki ) | Zamienniki |
| Sos sojowy | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
| Energia | 408 kcal |
| Białko: | 29 g |
| Tłuszcz: | 15 g |
| Węglowodany: | 44 g |
| Błonnik: | 5 g |
Sposób przygotowania
Na suchej patelni usmażyć cienkie nalesniki (wg własnego przepisu, najlepiej z dodatkiem mąki pełnoziarnistej). Obrane ze skórki pomidory i kawałki tofu poddusić na patelni razem z oliwą i sosem sojowym, dodać ugotowaną fasolkę i wymieszać. Nadzieniem wypełnić gotowe naleśniki (mogą być serwowane na ciepło).
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
